Parkeren

Parkeren is soms een complex thema. Wij willen graag een goed parkeerbeleid. Maar wij scheiden het reguliere parkeren van het evenementenparkeren.

Parkeren

Goede mogelijkheden tot parkeren zijn van belang voor de winkelcentra en openbare gelegenheden in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Wij willen graag dat er een goed parkeerbeleid is. Liever zo min mogelijk parkeren op de markt, om zo het autoverkeer in de binnenstad terug te dringen. Parkeren op het walplantsoen en in de stadshavens is wat ons betreft de plek. We willen echter ook duurzamer worden: dus meer laadpalen op de parkeerplaatsen, maar ook zorgen dat er voldoende parkeerruimte is voor fietsen.

Parkeren voor fietsen

Het moet leuk zijn om met de fiets naar de winkelcentra te gaan. Wij willen voldoende plekken om fietsen te plaatsen, mooie stallingen te maken. Zeker in de binnenstad moet er meer faciliteit komen om fietsen te stallen. Zo werken wij er ook aan dat er minder autobewegingen naar de binnenstad zijn.

Parkeren bij evenementen

Voor parkeren bij evenementen wijzen we verschillende locaties aan. De proeven die in de afgelopen periode zijn gedaan moeten worden verankerd in beleid. We willen ook nadenken over het faciliteren van fietsen op de evenementplekken, zodat er meer geschikte plekken voor evenementparkeren beschikbaar komen.