19 februari 2017

Jij mag (voor het eerst) stemmen. DOEN!

Hey, hallo.

Zeg nooit: “Ik bemoei me niet met politiek”, want politiek bemoeit zich wel met jou.

Klik op de foto om je aan te melden (eventueel met je vrienden)

Waarom ging de OV-kaart eerst niet en nu wel naar MBO-ers. Hadden zij geld zat; konden zij het reizen zelf wel betalen? Gelukkig zaten er mensen in de Tweede Kamer die dit voor je regelden:
Mo Mohandis bijvoorbeeld en hij komt op woensdagavond 1 maart naar Wijk bij Duurstede. Beetje simpel misschien, maar met “Klus geklaard: MBO’ers een OV-kaart!”  probeert hij voorkeursstemmen te krijgen. Je stemt niet alleen op een partij, maar op een mens en heb jij een mooi gesprek gehad, zorg je toch dat ‘ie in de Kamer komt. Jongeren zijn de toekomst, maar laat dan ook je mening horen!

En daarom: bemoei je met de politiek. Hoe ver weg van je bed dat hele gebeuren daar in Den Haag ook lijkt. Kijk, jij beslist. Jij maakt de dienst uit, jij bepaalt welke partij of politicus in de Kamer komt en de meeste macht krijgt. En dat geeft jou de macht die elke partij of politicus denkt dat hij of zij heeft. Ha!
Gebruik die macht. Laat van je horen.
Laat horen wat je wil.
Laat horen van wie je dat wil.
Laat horen voor wie je dat wil.
Laat horen welke kant je kiest.
Laat je horen op 15 maart, de dag dat we de ultieme uiting van onze vrijheid mogen
gebruiken, namelijk: ons stemrecht. Hoera!
Want 15 maart is de dag dat jij de richting van ons land bepaalt. En dat zullen we (bliep) verdomme (bliep) vieren.

En nou stop ik met de tekst van Stembus 2017, want ik kan niet voor je regelen dat we op 15 maart de vrijheid, de democratie kunnen vieren. Tim Hofman gaat het regelen; check z’n Facebook …..

Natuurlijk kun je thuis gewoon je hap eten, maar bij ons kun je ook nog pizzapunten scoren.

Daarom zitten we vanaf half 8 in de keuken van basisschool  “Windroos”, Karolingersweg 147A. Met een vriezer in de buurt en een oven zullen er steeds punten zijn, “Margheritta”-punten die iedereen kan en mag eten. We drinken er thee bij, want theedrinkers (water uit de kraan kan natuurlijk ook) zijn verbinders en dat is het enige dat je van ons zult blijven horen “Niet je afkomst, maar je toekomst telt” en, we zeggen “Nee!” tegen de splijters en de splitsers. Maar naast rechten, zijn er ook plichten. “Niemand aan de kant!” “Als je jong bent, zit je of op school, of je werkt!” We hopen dat je dat met ons deelt.

Deze avond word je aangeboden door de Partij van de Arbeid. Het gaat niet om zieltjes winnen, maar om je samen met leeftijdsgenoten over onderwerpen te laten praten waar de politiek iets mee moet of al gedaan heeft. Wat komt er op jullie pad, wat mis je, wat gaat goed, wat moet de politiek doen en nog veel meer.

Daarom zit MoMo er ook bij.

Hij kan vertellen hoe het ging, hoe het gaat, zou moeten gaan en wat hij voor jullie kan doen. En, misschien geeft hij ook wel eens tegengas …. Een breed gesprek waar je misschien niet zo met je vrienden over spreekt, maar vanavond mag het, vanavond mag je laten zien dat je er best mee bezig bent, dat je best nadenkt als je hoort dat jongeren rechtser zijn geworden en dat je niet precies weet of het rechts of links is om blij te zijn met je OV-kaart als MBO’er, of het rechts of links is om een sociaal leenstelsel te hebben in Nederland. Nog even een Tim-Hofmannnetje: “Er zijn een aantal dingen in het leven die je sowieso moet doen. Stemmen is daar er eentje van.”

Zien we je? wijkbijduurstedepvda@gmail.com asjeblieft, dan weten we hoeveel pizza’s er moeten komen …..