steunfractielid

Eke Oosterom

Eke Oosterom

Over Eke Oosterom

Eke Oosterom-Roos. Geb. 28-08-1946.  Ik woon  al vanaf 1974 in Cothen.  Ik heb het dorp zien groeien en  zien samen gaan met Wijk bij Duurstede en Langbroek.

Komend uit Badhoevedorp, onder de rook van  Amsterdam en Schiphol en aan de rand van de Haarlemmermeer,  wist ik niet van het bestaan van Cothen.

Wat een prachtige omgeving:  rivieren,  weteringen,  heuvelrug en bos,  boomgaarden en bovendien nog de oude binnenstad van Wijk, en de kastelen en buitens, op fietsafstand.

Ook  de saamhorigheid,  het rijke verenigingsleven, de  initiatief-rijkheid,  de  rust en ruimte,  dat ervaren  we nog dagelijks .  Onze kinderen zijn opgegroeid in een fijne omgeving.

Toen we (Koos en ik) vanuit Utrecht naar een huis in de omgeving zochten, zijn we toevallig in Cothen terecht gekomen.  En daar hebben we nog steeds geen spijt van.  Eerst nog werkzaam in Utrecht in het Onderwijs/vormingswerk voor Werkende Jongeren, ben ik later gaan mee werken in  onze bloemen-speciaalzaak in Cothen. Daarnaast  heb ik cursussen Engels en Nederlands gegeven o.a. in de Volwasseneneducatie.   Nu genieten we van ons pensioen en heb ik tijd voor (meer) vrijwilligerswerk. Tot april j.l. was ik penningmeester van Tennisclub  De Kamp.

Begrijpelijk dus dat ik mij opnieuw wil inzetten voor

  • een prachtig Wijk bij Duurstede, en in het speciaal voor de kernen  Cothen en Langbroek.   Niet krampachtig vasthouden aan het bestaande, maar het waardevolle beschermen en gebruik maken van nieuwe ontwikkelingen.
  • Een rijk verenigingsleven, grote keuze aan sportverenigingen, een uitgebreid scala  Vrijwilligerswerk .
  • Uitgaan van de eigen kracht van inwoners, en als die (tijdelijk of blijvend)  niet sterk genoeg is, ondersteuning

De afgelopen raadsperiode heb ik als steunfractielid  van de PVDA meegewerkt, en dat doe ik graag nog een periode.  Bij de PVDA voel ik mij het meeste thuis, in voor en tegenwind!