Zeker van een woning die past als een jas

Wonen is veel meer dan een dak boven je hoofd. Het betekent een vertrouwde en veilige thuisbasis. Wonen doe je niet alleen, maar met anderen, in een buurt of wijk, dorp of stad.

We willen meer woningen, betaalbare woningen en meer zeggenschap voor bewoners.

Wachtlijsten voor een sociale huurwoning moeten korter. Dat kan door voldoende huizen te bouwen en meer lokaal maatwerk. Minimaal 40% sociale huurwoningen is daarbij de norm. Daarnaast moet er gezocht worden naar mogelijkheden om de doorstroming in bestaande sociale huurwoningen te bevorderen en scheef-wonen terug te dringen.

De komende jaren moeten er nog  1.000 woningen bijkomen. De Geer III is daarbij een belangrijke ontwikkellocatie.

Die 1.000 woningen zijn nodig om: de lange wachttijd voor jongeren uit Wijk bij Duurstede te verkorten, kleinere woningen voor ouderen die willen doorstromen te bouwen, vluchtelingen een plek te bieden en starters op de woningmarkt aan betaalbare woningen te helpen.

Bovendien moet 10% van de beschikbaar komende woningen, geschikt zijn voor kwetsbare doelgroepen.

Daarnaast willen we ook kleine bedrijvigheid aan huis stimuleren en mogelijk maken.

Wij maken ons hard voor deze oplossingen, die het wonen en het woonklimaat in onze gemeente voor iedereen bereikbaar maken. Het verduurzamen van de woningvoorraad is daarbij een belangrijk doel. Daarbij hebben we het zowel over klimaat als levensloopbestendigheid van de woningen.

 

Ik wil wat delen voor het programma

Op deze pagina kunt u uw suggesties en inbreng voor ons programma achterlaten...
  • Geef hier een korte beschrijving van uw suggestie: waar maakt u zich zorgen om, wat wilt u ons meegeven, wat kunt/wilt u bijdragen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.