8 maart, van 15:00 tot 21:30 | Revius

Het Wijkse jongerendebat

Het verkiezingsdebat en de -markt speciaal voor jongeren in de aula van het Revius. Onze conculega’s van VVD en D’66 organiseren dit debat samen met de school. Tijmen zal voor ons het debat voeren.

Woningbouw en uitgaan
Alle 8 Wijkse politieke partijen gaan onder leiding van schooldirecteur Sven Baijens met elkaar in debat over verschillende thema’s. De stellingen zijn bedacht door leerlingen van het Revius en zullen ook door hen worden geïntroduceerd. Thema’s zijn onder andere woningbouw en uitgaansgelegenheden in de gemeente. Tijdens de inloop en pauze kunnen twijfelende kiezers ook terecht op de verkiezingsmarkt om met politici in gesprek te gaan.

Locatie:    Revius Lyceum Wijk bij Duurstede, Remus 4
Schema:  15:00-16.30 uur: Verkiezingsmarkt in de aula
19:00-19.30 uur: Inloop met verkiezingsmarkt
19:30-20.45 uur: Debatronde 1
20.45-21.00 uur: Pauze
21.00-21.30 uur: Debatronde 2

Interactief debat
Alle inwoners zijn van harte welkom om het debat bij te wonen. De gemeente voert dit jaar een campagne om ‘First Time Voters’ naar de stembus te krijgen en op deze avond is er ook voor hen genoeg ruimte om zich te oriënteren op hun keuze. Er zal meer dan genoeg ruimte zijn voor publiek van alle leeftijden om actief mee te doen en vragen te stellen over onderwerpen die in de gemeente spelen.

Scholierenverkiezingen
Dit debat met de scholierenverkiezing is de afsluiting van het maatschappijleerproject over de politiek dat Havo 4 en TL 3 leerlingen van het Revius Lyceum volgen. Eerder organiseerden het Revius in samenwerking met de VVD en D66 met hulp van GroenLinks, PvdA en een jongerenwerker van Binding, een ochtend waarbij leerlingen zelf aan de slag gingen met de lokale politiek. Een onderdeel hiervan was een raadssimulatie in de raadszaal van het gemeentehuis. Op 20 maart mogen leerlingen van het Revius Lyceum zich in een eigen scholierenverkiezing voor het eerst uitspreken over de Wijkse gemeenteraad.

Bron: “ditiswijk”, Nynke de Monchy